Om Strand

Försäljning/Kontakt

Välkommen till skogen vid stranden!

Doppa tårna i ett av Öresunds bästa lägen

På bara några år har Lomma lyckats gå igenom en snabb förvandling

– från gammal industriort på nedgång till att bli en av Öresunds-regionens mest expansiva och attraktiva kuststäder. Runt hamnen och längs med sandstranden har det nya Lomma vuxit fram. Med spännande modern arkitektur och mysiga restauranger precis vid Öresund.

 

När vi säger ”havsnära”, så menar vi det

Begrepp som ”unikt läge” eller ”med havet som granne” är så slitna
att man lätt tar dem med en nypa salt. Därför kan det vara bra att ta sig en extra titt på den här kartan. Och omvärdera de gamla klyschorna. Snart kommer du nämligen att ha både skogen och havet som granne. Ett unikt läge, kort sagt.

 

Arkitekturen i Strand Lomma präglas av en öppenhet och luftighet som
är starkt influerad av de havsnära omgivningarna. Här är stadshusens tyngd ersatt av den vitputsade sommarvillans lätthet, precis som man förväntar av ett boende några meter från havet.

 

Det som inte syns är minst lika viktigt

Innermiljön handlar inte bara om det du ser. Med golvvärme i samtliga rum slipper du radiatorer. Lägenhetsskiljande väggar och bjälklag
i massiv betong ger ovanligt god ljudkomfort. Och den massiva konstruktionen med välisolerade fönster och värmeåtervinnings-ventilation sänker energiförbrukningen.

Vidgade vyer – både inne och ute

Det första intrycket är den fria och obrutna utsikten. Stora fönster-öppningar ger de vackra omgivningarna rättvisa och suddar ut gränserna mellan naturen och innemiljön. Skogens lummighet, strandängarna
och havet blir ständigt närvarande. Även terrasserna och uteplatserna
är rejält tilltagna, med stora fönsterpartier som förstärker känslan av
ett extra rum.